Hopp over til innhold

Vi forklarer deg fashion jewellery


Vi forklarer deg forskjellen på fine jewellery, demi-fine jewellery og fashion jewellery

“Jewelry takes people's minds off your wrinkles”
― Sarah Phillips 

Tradisjonelt har smykker av edle metaller, som fortrinnsvis gull, blitt sett på som noe verdifullt, som man gjerne får i gave eller arver. 

Mange av disse smykkene hører hjemme i kategorien fine jewellery, som defineres som smykker laget av gjennomgående edelt metall som 14 eller 18 karat gull og gjerne med eksklusive edelstener som diamanter, safirer og liknende. Dette er smykker som koster mye mer enn fashion jewellery, men som også tåler røffere bruk og varer evig. 

Disse håndlagde bieøredobbene i gjennomgående 18 karat gull belagt med sort rhodium er et eksempel på fine jewellery. 

Danger Jewels The Bees øreringer i 18 kt gull

Danger Jewels / The Bees / Øredobber i 18 karat gull belagt med svart rhodium

 

Fashion Jewellery - Smykker av høy kvalitet i sølv og gull som du har råd til

De siste tiårene har det dukket opp et "nytt" begrep og en kategori hos utvalgte kles- og livsstilsbutikker og hos en del gullsmeder, nemlig fashion jewellery. Fashion Jewellery defineres i utgangspunktet som smykker laget av uedle metaller som messing, kobber, aluminium, ulike tekstiler og liknende. Men fashion jewellery dekker også det som kalles "semi-fine jewellery" eller "demi-fine jewellery" som er smykker produsert i rent sølv og gullforgylt sølv, disse faller også inn i kategorien fashion jewellery.

Hos The Cabinet finner du smykker som utelukkende er produsert i rent sølv, gullforgylt sølv og gjennomgående gull, altså semi-fine jewellery/ demi-fine jewellery og noen få smykker innen fine jewellery, som biene du leste om over.

Sølv er et rimeligere metall enn gull, og med gullbelagte eller gullforgylte sølvsmykker brukes kun en mindre mengde rent gull til selve forgylningen, og gir derav en betraktelig rimeligere pris enn på fine jewellery som er smykker laget av gjennomgående gull ofte i 14 eller 18 karat gull. Gullforgylte sølvsmykker krever noe mer omtanke ved bruk enn rene gullsmykker for at gullforgylningen skal holde seg fin så lenge som mulig, men tar du godt vare på gullforgylte smykker av god kvalitet så holder de seg flotte i åresvis. Det finnes også gode produkter for smykkepleie av både sølv, gullforgylt sølv og rent sølv som hjelper deg med å holde smykkene dine fine. 

 

Trine Tuxen Charlie Earring Gold

Trine Tuxen / Charlie Earring / Statement øredobb i gull

   

Finn ditt nye favorittsmykke

Med fashion jewellery får du muligheten til å finne helt unike smykker som passer perfekt for deg og din stil. Mange kjøper etter hvert smykker på lik linje med klær hvor man investerer i smykker som en viktig del av garderoben. Dette er typisk sølv og gullforgylte smykker som tydelig reflekterer ens egen stil og uttrykk med et variert utvalg slik at de passer til ulike anledninger og antrekk. Når prispunktet er betraktelig lavere enn fine jewellery og kvaliteten samtidig er høy, kan valget i neste shoppingrunde lett stå mellom et par nye statement øredobber og en ny jeans som det siste tilskuddet til garderoben. 

Fashion jewellery av høy kvalitet gjør det også mulig å investere i smykker som tykke gullforgylte lenker eller et par store, ganske dyre øredobber. Skulle du kjøpt smykkene i gjennomgående gull ville prisen vært femdoblet. Et tips er at hvis gullforgylningen begynner å slites av så kan du levere det inn til en gullsmed som kan forgylle det opp for deg, og det koster ikke mange hundrelapper. Smykket blir så godt som nytt igjen. 

Husk at tar du godt vare på dine gullforgylte smykker så varer de livet ut, eller i hvertfall veldig, veldig lenge.

God fashion jewellery shopping!

Kamilla / The Cabinet

Hasla In Toto All In One Earrings Gold

Hasla / All in One Earring Gold / Øredobber i gull

0 Kommentarer

Det finnes ingen kommentarer for denne artikkelen. Vær den første til å legge igjen en melding!

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk: Kommentarer må godkjennes før de publiseres
Topp Topp