Hopp over til innhold

Ear Cuff - Den perfekte øredobben uten ekstra hull i øret


Du har antakelig fått med deg øredobben ear cuff som har kommet seilende frem hos alle de populære smykkemerkene de siste årene? Ear cuffs er et trendy og ikke minst funksjonelt smykke som hjelper deg med å sørge for at ørene dine blir et kult og tidsriktig blikkfang uten at du trenger flere hull i ørene.

Trenden med ear cuff er allikevel kanskje ikke den enkleste å få til å fungere. Her gjelder det å finne kombinasjoner som utfyller hverandre og som passer til stilen din forøvrig. I denne artikkelen finner du en rekke tips til hvordan du kan bruke ear cuffs på en smart, kul og stilfull måte.  

 

Trendy ear cuffs isteden for, eller i tillegg til, ekstra hull i øret fra Tom Wood, Maria Black,  Pernille Lauridsen og Iameleni

 

Mange har valgt å ta både ett og to ekstra hull oppover i øreflippen de siste årene. I denne artikkelen kan du finne inspirasjon til hvordan du kan kombinere flere øredobber sammen når du har flere hull i ørene.

Men for de som ikke ønsker å skaffe til veie flere hull i ørene så er ear cuffs helt genialt. Du får den i den helt enkle versjonen, som dobbel ear cuff eller du kan rett og slett bruke flere ear cuffs på en gang. Og sist men ikke minst som en særdeles vakker og håndlaget sak i rent gull med 6 ferskvannsperler formet som en bølge. Denne finner du lenger ned i artikkelen.

Klassiske og tidløse Ear Cuffs fra Tom Wood

Tom Wood Ear Cuff Slim og Thick Gold

Foto: Tom Wood
Tom Wood Ear Cuff Thick Gold/ Tom Wood Ear Cuff Slim Gold

Her ser du eksempel på enkle, klassiske og tidløse ear cuffs fra norske Tom Wood med sine Slim og Thick Ear Cuff som vist på bildet over. Her er det brukt to stykker sammen, både Thick og Slim i størrelse M. Lekre ear cuffs i gullforgylt sølv. Disse er helt stive og må ikke bøyes på. Du tar de på ved å lokalisere det tynneste punktet gjerne litt høyt opp på øret, trer den inn på og slider den nedover dit der du ønsker å plassere ear cuffen. Begge disse finnes også i sølv. 

Hvis du ønsker litt mer shine, og gjerne til fest, så er Tom Wood Ear Cuff Slim Zirconia Gold og Tom Wood Ear Cuff Thick Zirconia Gold på bildene under et godt alternativ. Disse ear cuffene er belagt med zirconia stener i motsetning til ear cuffene over som er helt enkle i gullforgylt sølv. Her er det bare mer sparkling og pyntet rett og slett. Tom Wood har brukt zirconia steinen på grunn av dens likhet til ekte diamanter, både med tanke på utseende og hardhet. Den er i tillegg bærekraftig og et etisk substitutt til natursteinen.

Tom Wood Ear Cuff thick and Slim Zirconia

Foto: Simen Ulvestad / Tom Wood

Tom Wood Ear Cuff Thick Zirconia / Tom Wood Ear Cuff Slim Zirconia

Foto: The Cabinet

 

En nyere variant av ear cuff fra Tom Wood er Cushion Ear Cuff Zirconia Gold og Cushion Ear Cuff Zirconia. Dette er ear cuffs som virkelig gir det lille ekstra. Spesialkuttede hvite kubiske zirconer i en stram form. Finnes både i sølv og gullforgylt sølv. 

Tom Wood Cushion Ear Cuff Zirconia Gold

Foto: Tom Wood
Tom Wood Cushion Ear Cuff Zirconia Gold

 

Tom Wood Cushion Ear Cuff Zirconia

Foto: Tom Wood
Tom Wood Cushion Ear Cuff Zirconia

 

Trendy doble ear cuffs fra Maria Black

Rai Ear cuff Høyre i gullforgylt sølv fra Maria Black er en kul statement ear cuff med en glattpolert del og en del med struktur. Ear cuffen fremstår som dobbel og gjør mye ut av seg. 

Denne ear cuffen kommer kun i én variant som passer til høyre øre og finnes også i sølv.

Designet er inspirert av av luft, ett av de fire elementene jord, luft, vann og ild og ble lansert i 2022. 

Rai Ear Cuff Maria Black

Foto: Maria Black
Maria Black Rai Ear Cuff Right Gold

Maria Black Rai Ear Cuff Right Gold

Foto: Maria Black
Maria Black Rai Ear Cuff Right Gold

 

Maria Black Rai Ear Cuff Right Silver

Foto: Maria Black
Maria Black Rai Ear Cuff Right Silver

 

Ear Cuffs med røff og organisk form fra IAMELENI

En annen variant av ear cuffs er den fortsatt enkle, men med en røffere og mer organisk finish. Dette er et uttrykk som ofte er vellykket sammen med en mer rocka og/ eller bohemsk look og passer nydelig sammen med lange, flagrende kjoler og boots, eller kule jeans og chunky strikkegensere. 

IAMELENI Meltdown Ear Cuff

Foto: The Cabinet
IAMELENI Meltdown Ear Cuff

Svenske IAMELENI håndlager alle sine smykker i sitt studio på Söder i Stockholm. Noen av hennes sist ankomne styles er ear cuffs fra den populære serien hennes Meltdown. For å lage denne ear cuffen har Eleni brukt en teknikk hvor metallet smeltes og skaper den unike og organiske overflaten. Nydelig spill i kontrastene mellom det blankpolerte og de små fordypningene i mønsteret fra smelteprosessen.


One size fits all, kan justeres forsiktig slik at den passer akkurat ditt øre. 

IAMELENI Double Earcuff
 
Foto: IAMELENI
IAMELENI Meltdown Ear Cuff/ IAMELENI Double Meltdown Ear Cuf

Chunky Ear cuffs

Tom Wood lanserte våren 2021 en ny smykkekolleksjon som heter Infinity, inspirert av det endeløse vridde båndet Möbius' bånd, og består av vakre ringer, øredobber og ear cuffs.

Möbius’ bånd er et objekt som består av kun én flate og kun én ytterkant. Fenomenet ble oppdaget av to tyske matematikere i 1858, uavhengig av hverandre.

Denne lekre ear cuffen har et grafisk og minimalistisk uttrykk samtidig som den er både er chunky og grasiøs i sin form. 

Infinity Ear Cuff Gold

Foto: The Cabinet
Tom Wood Infinity Ear Cuff Gold

 

En enklere variant av chunky ear cuffs er denne som heter Tom Wood Chubby Ear Cuff. 

Tom Wood Chubby Ear Cuff

Foto: Tom Wood
Tom Wood Chubby Ear Cuff Gold

 

Ear Cuff med Perler

Til slutt vil vi gjerne vise frem denne bokstavelig talt perlen av en ear cuff fra den anerkjente København baserte smykkedesigneren Pernille Lauridsen. Denne skjønnheten er håndlaget i 9 karat rent gull besatt med 6 hvite ferskvannsperler festet i en nydelig bølge eller kurve. Ear cuffen tilhører kolleksjonen Curves PS20. 

Pernille Lauridsen Ear Cuff med ferskvannsperler

Foto: The Cabinet
Pernille Lauridsen Earcuff

Velg god kvalitet

Når du skal kjøpe nye smykker er det lurt å investere i god kvalitet. Da får du smykker som du kan glede deg over resten av livet hvis du tar godt vare på de. Bedre kvalitet finner du som oftest om du er villig til å betale litt ekstra. Mange gullforgylte smykker fra populære smykkemerker lages i dag med messing som base i stedet for sølv for å holde prisen nede.

Mange reagerer allergisk på messing og i tillegg kan det avgi en grønnfarge på huden når gullforgylningen ikke er av god nok kvalitet, eller når smykket kommer i kontakt med vann. Rimeligere gullforgylte smykker har som oftest et tynt lag med gull som slites raskt av i motsetning til mer eksklusive merker som har tykkere belegning med bedre kvalitet.

Hos The Cabinet selger vi kun smykker i rent sølv og gull av høy kvalitet. Vi representerer noen av de fremste nordiske smykkedesignerne og er også stolte av å representere en rekke norske smykkedesignere. Det kommer vi til å ha et tydelig fokus på videre fremover også, ved siden av bærekraft. Her kan du lese mer om The Cabinet og hva vi står for. 

0 Kommentarer

Det finnes ingen kommentarer for denne artikkelen. Vær den første til å legge igjen en melding!

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk: Kommentarer må godkjennes før de publiseres
Topp Topp